5x redenen waarom jij zou moeten swoppen!

Tweedehands is trending! We gaan steeds bewuster met onze spullen om. Had tweedehands kleding vroeger nog een vieze bijsmaak, tegenwoordig is het juist super hip! Niemand die het ziet of ruikt dat je tweedehands kleding aan hebt en je houdt er ook nog geld aan over!

Behalve dat je geld bespaard en dat het super verslavend is, zijn er nog meer redenen om tweedehands te gaan shoppen, oftewel ‘swoppen‘.

1. Milieu

De milieubelasting van het continu produceren van nieuwe kleding is groot. Veel kleding is gemaakt van katoen. Om katoen te telen is er ongeveer 8000 liter water nodig per 1 kg katoen. Dit komt neer op 2500 liter per shirt en 7000 liter per spijkerbroek. Na het oogsten doorloopt het katoen nog verschillende processen, zoals bleken en verven, wat ook slecht is voor het milieu. In Westerse landen gooien we gemiddeld 13 kg textiel per persoon per jaar weg. Door je kleding dus een tweede leven te gunnen, bespaar je daarmee het milieu.

2. Goedkope merkkleding

Altijd al een designer tas willen hebben? Of een jurk van een bepaalde merk? Maar niet de volle prijs willen of kunnen betalen? Koop ze dan lekker tweedehands!

3. Kwaliteit

Wanneer je nieuwe, goedkope kleding koopt, kan het na een paar wasbeurten al uit elkaar vallen of zijn vervaagd. Tweedehandse kleding die herhaaldelijk is gedragen, gewassen en gedroogd en er nog steeds goed uitziet, kan je er van op aan dat het van goede kwaliteit is. Zo kan jij er nog een tijdje van genieten. En misschien zelfs een derde leven kan geven, wanneer jij er op uitgekeken bent.

4. Beschikbaarheid

Is het je wel eens tijdens het winkelen is opgevallen dat alle kledingwinkels dezelfde soort kledingstijl hebben? In tweedehands kledingwinkeltjes hebben ze meestal een selectie van heel veel verschillende stijlen. Als bijvoorbeeld alleen een A-lijn rok jouw goed staat, maar niet meer in de mode is en dus ook niet meer verkrijgbaar is in de winkels, dan kan je altijd terecht bij een tweedehands kleding winkel of Swopster!

5. ‘Nieuwe’ items

Je herkent het vast wel. Een superleuk jurkje gekocht voor een speciale gelegenheid en vervolgens hangt het jaren in de kast voordat je eraan denkt om het weg te geven. Of die supermooie hakken die te klein blijken zijn, maar je net te laat was met terugbrengen.

Heel vaak vind je dus leuke tweedehandse items in de Swop Shop die zo goed als nieuw zijn en voor een fractie van de prijs worden aangeboden.

Kortom: Swop till you drop!

Weet jij nog een andere goede reden om te ‘swoppen’? Laat het ons weten door hieronder een berichtje achter te laten.

Geen reacties

Plaats een reactie