Latest Articles

Events

27-09: Kledingruil Zus’teen in Den Haag

Zondag 27 september organiseren de dames van Zus’teen een kledingruil tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in Den Haag. Entree is 5 Euro. Klik hier voor meer informatie.
Blog

Zó gaat je kleding langer mee

Hoe beter je je kleding verzorgt, hoe langer het meegaat. Verleng de levensduur van je mooiste kledingstukken, met deze tips!  Was niet te vaak Natuurlijk moet je kleding wassen, maar doe dit wel zo min mogelijk. Niets laat je kleding zo snel vervagen als een wasbeurt. Kleding die je hebt gedragen maar nog wel schoon is, kan je ophangen aan een hanger. Even uithangen in de badkamer terwijl je een douche neemt kan ook.  Lees het label Houd je aan de ...
Events

1-10: Kledingruil Friends & Coffee in Eindhoven

Heb je nog goede kleding en/of schoenen die je nooit draagt, maar nog goed zijn voor een tweede ronde? Neem het 1 oktober mee naar Friends & Coffee in Eindhoven en ruil het voor de kleding van de andere dames. Vooraf aanmelden is een must zodat zij weten waar ze op rekenen. Meld je aan via info@friendsandcoffee.nl. Klik hier voor meer informatie.
Events

26-9: Kledingruil tijdens Burendag in Delft

Op zaterdag 26 september tijdens Burendag in Delft wordt er kleding geruild! Voor de ingeleverde kleding ontvang je ruilkaartjes. Met een ruilkaartje kun je een ander kledingstuk gratis uitzoeken. Klik hier voor meer informatie.
Blog

Zo lang duurt het afbreken van je kleding in de ...

Dat de fashion industrie, na olie en gas, de meest vervuilende industrie is wisten we natuurlijk al. Maar wist je ook dat je kleding nauwelijks door de natuur wordt afgebroken? We waren geschokt toen we enkele van deze cijfers ontdekten. If you don’t need, don’t buy it! Kortom: laten we dus met zijn allen bewuster omgaan met onze kleding. Recycle, repareer, doneer, verkoop of ruil kleding die je niet meer draagt.
Blog

Waarom tweedehands kleding?

De mode-industrie is maar een gek wereldje: 52 nieuwe collecties per jaar, 80 miljard nieuwe kledingstukken per jaar, 140 miljoen kilo textiel wat wordt vernietigd per jaar, en zo gaat het lijstje nog wel even door. En dat allemaal omdat wij er zo nodig fashionable uit willen zien in het nieuwste van het nieuwste. Maar waarom moet alles nieuw worden gekocht en waarom doen we zoveel kleding naar de vuilnisbelt? Grote vervuiler Al dat produceren is natuurlijk helemaal niet goed voor ...