Zó maak jij foto’s die wel verkopen

Je hebt je kledingkast helemaal uitgespit en de kledingstukken die je niet meer draagt toegevoegd aan je online kledingkast. Maar tegen alle verwachtingen in heb je nog steeds niets geswopt of verkocht.

En staan duizenden items in de Swop Shop en iedere dag komen er meer bij. Als verkoper is dus belangrijk dat je online kledingkast opvalt. En dat doe je met mooie duidelijke productfoto’s.

Met de volgende tips maak je tijdschrift-waardige foto’s en verkoop je sneller je kleding.

Kreukelvrij

Regel numero uno: je presenteert je kledingstuk natuurlijk schoon en zonder kreukels. Van kleding die er niet fris uitzien, wordt niemand vrolijk van.

Decoratie

Houd de achtergrond altijd rustig en licht of maak de foto wat persoonlijker. Dit kan met behulp van hier en daar wat leuke decoraties.

Daglicht

Maak je foto bij daglicht. Je kleding kom dan niet alleen helder en duidelijker naar voren, maar zo zorg je ook dat de kleuren op de foto overeenkomen met de werkelijkheid.

Positie

Zorg dat je minimaal één foto maakt waar je product in zijn geheel op staat. Je kan het simpel houden en je kledingstuk op de grond leggen. Of je maakt een aan-foto, zodat potentiele kopers een idee krijgen hoe ze het kledingstuk kunnen combineren.

Informatie

Informatie is belangrijk. Zorg dus dat een potentiele koper in één oogopslag alle belangrijke informatie kan zien.

Details

Leuke details zoals bijvoorbeeld een coole print of kraaltjes moet je natuurlijk laten zien. Maak er een detailfoto van.

En natuurlijk delen!

Nu je zulke mooie foto’s van je item hebt gemaakt, wil je ze natuurlijk met iedereen delen. Doe dit via social media. Mooie foto’s worden sneller geliked en opnieuw gedeeld en grote kans dat jij snel iemand anders blij kan maken met jouw kleding.

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie