Tips voor het creëren van je digitale kledingkast

Kleding die je niet meer draagt en eigenlijk alleen maar ruimte in je kast inneemt, wil je dolgraag een tweede leven geven. Je wilt je kleding online verkopen of ruilen. Super! Maar hoe maak je een garderobe die anderen zullen inspireren om te kopen of te ruilen? Hieronder wat tips voor het creëren van je digitale kledingkast, die opvalt!

Foto’s

Het geheim zit hem in de foto’s. Als je wilt dat je garderobe opvalt, neem dan een paar minuten de tijd om minimaal 3 foto’s per kledingstuk te maken. Toon zoveel mogelijk details van je kledingstuk. Neem een foto van de voorkant, de achterkant, een close-up.

Zorg dat je foto’s maakt bij daglicht. Je kleding kom dan niet alleen helder en duidelijker naar voren, maar zo zorg je ook dat de kleuren op de foto overeenkomen met de werkelijkheid.

Je kunt een stilleven creëren met het kledingstuk die je gaat verkopen en stylen met luxe accessoires. Tip: check Pinterest of Instagram voor inspiratie 😉

Een andere optie is een foto van jezelf maken waar je het kledingstuk draagt. Een mooie outfit-selfie bijvoorbeeld, die je maakt door voor een spiegel te staan. Op deze manier zien anderen meteen hoe een bepaald kledingstuk zit en waarmee je het mee kan combineren.

Coverfoto

De eerste foto die upload zal je coverfoto zijn. Op basis van je coverfoto zullen potentiële kopers besluiten om door te klikken of niet. Kies daarom uit de foto’s die je hebt gemaakt de mooiste als coverfoto.

Beschrijving

Een potentiële koper wilt weten wat hij koopt. Geef daarom zoveel mogelijk informatie, zoals het materiaal, de afmetingen, of het groot of klein valt, het merk, tips waarmee je het kan combineren en wat je verder nog meer kan bedenken. Zo voorkom je trouwens ook heen en weer gemail 😉

Interactie

Houd je mailbox in de gaten en reageer vrijwel meteen wanneer je een reactie of like ontvangt. Volg de kledingkasten van anderen die jou inspireren en voeg kleding toe aan je favorieten, zodat je deze op een latere tijdstip weer kan bekijken. Wees gewoon lekker actief.

 

Geen reacties

Plaats een reactie