Zó heb jij snel een opgeruimde kledingkast

Heb jij s’ochtends ook altijd het probleem dat je niet weet wat je aan moet trekken? Of dat je dat ene truitje niet meer terug kan vinden? Hoog tijd dus om je kledingkast eens goed op te ruimen. Het lijkt misschien onbegonnen werk, maar met deze 3 stappen heb je in no-time een opgeruimde kledingkast. 

Stap 1: Trek alles uit de kast

Je kledingkast leeghalen doe je in gedeeltes. Dit kun je doen door eerst met het hanggedeelte te beginnen gevolgd door je opgevouwen kleding. Het is ook belangrijk om op het seizoen te letten, want je zomerkleding hoef je in de winter niet uit de kast te halen.

Stap 2: Uitzoeken

Leg je kledingstukken op je bed en begin met uitzoeken. Maak 3 stapels: ‘houden’, ‘twijfel’ en ‘wegdoen’. Kleding die je regelmatig draagt leg je op de ‘houden’ stapel. Kleding die je niet meer draagt op de ‘wegdoen’ stapel. 

Kleding op de ‘houden’ stapel kan weer terug de kast in. Bij kledingstukken waarvan je niet zo goed weet of je die wilt houden of wilt wegdoen stel je jezelf de volgende vragen: Zie je jezelf er nog in lopen? Past het wel bij je? Voel je je er fijn in? Kan je dit combineren? Als je op al deze vragen ‘nee’ antwoord dan kan je het item op de ‘wegdoen’ stapel leggen.

Stap 3: Verkoop je kleding

Gooi je kleding nooit weg! Maak er iemand anders blij mee. Kleding die je op de ‘wegdoen’ stapel heb gelegd kan je verkopen via Swopster of doneren aan het Leger Des Heils.

Geen reacties

Plaats een reactie