Zo voorkom je miskoopjes

We herkennen het allemaal. Kledingstukken in je kast die we nooit hebben gedragen en nooit zullen dragen. En misschien zelfs kledingstukken met nog een kaartje eraan. Zo zonde en zo niet duurzaam!

Hieronder enkele tips hoe je een miskoop voortaan voorkomt.

Koop wat je meteen aan kunt

Koop geen zomerkleding in de winter of andersom. De kans is namelijk groot dat je kledingstuk in de kast blijft liggen en vervolgens niet wordt gedragen, omdat je het na een paar maanden toch niet zo leuk vindt of gewoon vergeet.

Kies kwaliteit boven kwantiteit

Goedkope kledingstukken zijn vaak van lage kwaliteit en belanden vaak snel in de prullenbak. Streef dus altijd naar kwaliteit en koop stukken die tijdloos en duurzaam zijn.

De 30-wear rule

Stel jezelf de vraag voor het aanschaffen van een nieuw kledingstuk: “Ga ik dit kledingstuk minimaal 30 keer dragen?”. Indien het antwoord meteen een “ja!” is: kopen. Indien het antwoord een duidelijke “nee” is of wanneer je twijfelt: niet kopen.

De 3-7-14 regel

Deze regel werkt als volgt: Heb jij een kledingstuk gekocht en na 3 dagen nog niet gedragen? Dan moet er al iets je dagen. Heb je het na 7 dagen nog steeds niet aangehad, dan moet je je afvragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt en nadenken om het kledingstuk terug te brengen. Bij de meeste winkels kan je binnen 14 dagen je items terugbrengen.

Twijfel je?

Koop het dan niet!

Wat te doen met miskoopjes?

Mocht je onverhoopt toch nog wat miskoopjes in je kast hebben liggen, maak er dan iemand anders blij mee en plaatst je kledingstukken op Swopster.

Heb jij nog een goede tip? Drop deze dan in de reactie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven